Ahad, 22 Disember 2019

31 ditahan atas kesalahan dadah di KK

KOTA KINABALU: Polis menangkap 31 orang berumur antara 18 hingga 47 tahun, termasuk lima warga asing, atas pelbagai kesalahan di bawah Akta Dadah Berbahaya dalam operasi seminggu sejak 14 Disember.

Dua daripada mereka ditahan kerana didakwa mengedar dadah, 12 kerana memiliki dadah dan 17 kerana menyalahgunakan bahan kimia itu.​​​​​​​

Mereka ditahan dalam 19 serbuan yang dijalankan bagi mengenal pasti dan mengambil tindakan terhadap ahli sindiket dadah, termasuk mereka yang terlibat dalam penyalahgunaan dadah.

Ketua Polis Bandaraya ACP Habibi Majinji berkata 22.74gm syabu bernilai RM1,137 turut dirampas.

Serbuan “Ops Sarang” terbaru pada 17 hingga 20 Disember lalu di pekan Inanam, Kg Kalansanan dan Kg Air menyaksikan 21 orang dikumpulkan untuk pemeriksaan, yang membawa kepada penangkapan 14 orang atas kesalahan dadah.

Habibi berkata usaha untuk membasmi dadah dan penyalahgunaan bahan kimia itu di bandaraya akan diadakan dari masa ke masa.

Beliau menggesa mereka yang mempunyai maklumat mengenai aktiviti seumpama itu supaya menghubungi Hotline mereka di 088-529220 atau menerusi laman Facebook mereka di Polis Daerah Kota Kinabalu. - Harian Ekspress

Loading...
Share This