Ahad, 17 Mac 2019

Julfazli tidak pernah jadi ahli DAP - Setiausaha DAP Sabah

JULFAZLI menyertai DAP sebagai ahli seumur hidup.disaksikan oleh Penasihat DAP, Lim Kit Siang  - Free Malaysia Today
KOTA KINABALU: Aktivis politik Jufazli Shi Ahmad, yang ditangkap oleh polis pada hari Sabtu kerana 'menyerang' Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, tidak pernah menjadi anggota Parti Tindakan Demokratik (DAP).

Setiausaha DAP Sabah, Chan Foong Hin dalam satu kenyataan hari ini mendedahkan bahawa Jufazli telah memohon untuk menyertai DAP pada 2017 tetapi permohonannya tidak pernah diluluskan.

"Oleh itu saya menggesa semua media untuk berhenti merujuk beliau sebagai bekas ahli DAP kerana permohonannya tidak pernah diluluskan di tempat pertama. Jufazli secara rasmi mengemukakan borang permohonan keahlian pada pertengahan tahun 2017, "kata Chan.

Chan Foong Hin
"Jufazli pernah menjadi setiausaha politik kepada penasihat DAP Sabah Datuk Jimmy Wong, tetapi dia meninggalkan Sabah dan tugasnya selepas tiga bulan. Oleh itu, keanggotaannya tidak pernah diluluskan.

Oleh yang demikian, beliau tidak pernah menjadi ahli DAP apalagi sebagai 'bekas ahli', katanya.

Menurut Chan, semasa pilihan raya umum lepas, Jufazli bertanding sebagai calon bebas mencabar calon DAP Frankie Poon di kerusi DUN Tanjung Papat.

"Oleh itu, saya menyeru semua rakan media untuk berhenti mengaitkan Jufazli dengan DAP atau merujuknya sebagai bekas anggota parti kerana keahliannya tidak pernah diluluskan kata ahli parlimen Kota Kinabalu itu.

Loading...
Share This